antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Ion Tămâian

Prelucrarea sticlei

Localitate:

Şelimbăr

websiteE-mail

websiteWebsite

Adresa:

str. Stadionului

Tel. fix:

+4 0269 560 212

Fax:

+4 0269 560 443
    
Mail icon E-mail

Tradiţia unui meşteşug şi versatilitatea artei se îmbină cu succes în atelierul Ion Art Glass din Şelimbăr. Artistul sticlar Ion Tămâian alături de echipa sa de 25 de angajaţi se joacă cu arta după forme neimpuse, întotdeauna unice, cucerind lumea întreagă.

Situat nu întâmplător pe vechiul drum al manufacturilor de sticlă din Transilvania, acest atelier duce mai departe tradiţia lucrării sticlei prin suflare la ţeavă şi decorare manuală.

Afirmaţii precum atelier unic, tehnologii speciale, fabricarea de obiecte unicat sau de serie mică, atelier cu renume mondial pot fi spuse, dar nu asta vă va convinge. Vă puteţi da seama despre ce înseamnă acest atelier cu adevărat doar dacă îi  treceţi pragul. Acolo o adevărată magie este creată de sticla incandescentă de culoarea mierii, de rigurozitatea mişcării meşterilor în jurul cuptorului şi de atenţia cu care se finisează şi se decorează obiectele din sticlă. Apoi spaţiul de expoziţie în care sunt prezentate obiectele devenite opere de artă este cel care convinge.

Pentru vizitatori, artistul şi muncitorii sunt pregătiţi să arate tot, chiar şi cele mai mici detalii ale procesului tehnologic şi vor crea un adevărat spectacol în jurul fabricării unui obiect artistic din sticlă.

Porniţi la drum şi fiţi musafiri într-o lume despre care cei care au fost spun că nu ştiau că există.

Expoziţie cu vânzare
Vizită pedagogică

Program:

luni-vineri: 08.00-18.00

Limbi vorbite:

română, engleză

Altitudine: 412m.
Coordonate GPS: 45.76 N, 24.18 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne