antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Zilele Muzicale româno-americane

Spectacole şi expoziţii - Artele Spectacolului
wynton marsalis-04 byfrankstewart -2500px

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Piața Mare

Perioada:

26.06.2021 - 04.07.2021

websiteWebsite

Organizator:

Filarmonica de Stat Sibiu
    
Mail icon E-mail

 

Programul festivalului va fi deschis sâmbătă, 26 iunie, de o serie de mici recitaluri musicale susținute de Ansamblul de alamă al Filarmonicii de Stat Sibiu în cele mai neobișnuite spații: de la trecerile de pietoni de pe bulevardul Coposu, la balconul Hotelului Împăratul Romanilor, Cupola din Parcul Subarini sau terasa mall-ului Promenada.

Același ansamblu muzical va putea fi urmărit miercuri, 30 iunie, pe Esplanada Sălii Thalia, cu începere de la ora 21.

Joi, 1 iulie, în Piața Mare

Amfitrioni vor fi muzicienii din Fanfara Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, care vor susținue un concert de muzici militare, cu începere de la ora 12,00.

ora 18  Proiectul ”O harpă de poveste” pe Esplanada Sălii Thalia.

ora 21 Piața Mare, deschiderea oficială a festivalului alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu condusă de dirijorul Cristian Lupeș. Invitați pentru acest moment vor fi dansatorii Teatrului de Balet Sibiu.

vineri, 2 iulie 

Singurul moment musical din programul festivalului care nu se desfășoară în aer liber este concertul cameral ”Orgile României” programat în Biserica Evanghelică Sf. Ioan din Parcul Astra de la ora 18.00. În aceeași seară, în Piața Mare avem o întâlnire muzicală cu pianistul Ștefan Lovin, cel care a pregătit un set de lucrări românești și americane adaptate pentru pian.

Ziua de sâmbătă 3 iulie este rezervată exclusiv jazz-ului.

Pe Esplanada Sălii Thalia, la ora 18 îi vom urmări pe Mircea Tiberian (pian), Chris Dahlgren (contrabas) și John Betsch (percuție).

De la ora 21, Piața Mare devine gazda celui mai mare eveniment muzical al acestui an din Sibiu, Concertul Extraordinar Jazz at Lincoln Center with WYNTON MARSALIS!

duminică 4 iulie

ora 19, de Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii,  Free Groove - Ansamblul de suflători ai Forțelor Aeriene ale Armatei SUA staționate în Europa   

ora 21 concert inedit susținut de formația Byron alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu

Pret:

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Alte informații

Accesul în zona de scaune la toate evenimentele din program este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce se face dovada imunizării împotriva SARSCov2 (sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore).

Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia vor trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrare.

Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. Purtarea măștii sanitare este obligatori pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului. Minorii de peste 5 ani vor purta mască.

Sursa text: preluare din comunicat de presă Filarmonica de Stat Sibiu

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne