antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Ecomuzeul Regional Sibiu

Muzeu - Ecomuzeu

Localitate:

Sălişte, Gura Râului, Moşna, Valea Viilor, Biertan, Săsăuş, Fofeldea

websiteE-mail

Adresa:

str. Tribunei, nr. 6, Sibiu

Tel. mobil:

+4 0740 009 981
    
Mail icon E-mail

Ecomuzeul Regional Sibiu este special şi asta deoarece lumea pe care ne-o prezintă este una cu totul aparte. Ecomuzeul este în situ şi fiecare localitate din circuitul său este prezentată ca un muzeu în sine în care custozi şi ghizi sunt localnicii înşişi.

Trei circuite  propuse de Ecomuzeu urmăresc redescoperirea universului tradiţional sătesc:

  • Circuitul satelor româneşti din Mărginimea Sibiului propune un itinerar în localităţile Sălişte şi Gura Râului; vechi biserici ortodoxe, gospodării şi ferme tradiţionale, ateliere de meşteşugari, arhitectura aparte şi peisajul pitoresc creionează imaginea unor localităţi tradiţionale de munte, frânturi dintr-o lume ce pare apusă...şi totuşi atât de vie!
  • Circuitul satelor cu arhitectură saxonă de pe Târnave; sate răzleţe ascunse după coline domoale, gospodării tipic săseşti grupate în jurul unor impozante biserici fortificate ce păstrează între ziduri poveşti de viaţă adunate de-a lungul secolelor. Biertan, Moşna şi Valea Viilor sunt trei localităţi de origine săsească care reuşesc cu uşurinţă să-şi transpună vizitatorii într-o lume desprinsă parcă din poveştile unei Europe a secolului XIX.
  • Patrimoniul construit în pericol; Săsăuş şi Fofeldea sunt două localităţi  ce se disting printr-o arhitectură autentică. Cu toate acestea,  timpul a lăsat urme severe asupra clădirilor din ce în ce mai mult puse în pericol. Circuitul Ecomuzeului încearcă să pună în valoare acestă arhitectură vernaculară.

 

Facilităţi:

checkbox Acces persoane cu dizabilități

checkbox Toaletă

checkbox Parcare autovehicul

Informații utile

Pentru mai multe detalii legate de vizitarea gospodăriilor şi a atelierelor ecomuzeu contactaţi centrele de informare turistică din localităţi.

Știați că…?

Conceptul de Ecomuzeu a apărut în Europa de Vest în anii`70 datorită necesităţii de a prezerva lumea rurală pe cale de dispariţie? În acest moment în lume funcţionează 300 de ecomuzee din care 200 în Europa.

Altitudine: 429m.
Coordonate GPS: 45.78 N, 24.15 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Inspirație pentru vacanța la Sibiu!

 

Turismul European devine Verde


Apel de finanțare #2

Program de transformare durabillă

Deveniți Verde, Deveniți Digital, Fiți Rezilient