antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Colecţie de obiecte pastorale

Muzeu - Muzeu etnografic

Localitate:

Jina

websiteWebsite

Adresa:

str. Salcâmilor, nr. 428

Tel. fix:

+4 0269 532 142

Tel. mobil:

+4 0743 541 998
    
Mail icon E-mail

De cum ajungi în centrul comunei Jina, un indicator turistic te invită să vizitezi Muzeul Păstoritului. Pe lângă biserica monument istoric, drumul te va purta pe străduţele înguste ale localităţii până în dreptul casei de la numărul 428. E o casă simplă de oameni gospodari, dar care găzduieşte în curtea sa un muzeu cu totul deosebit.

Doamna Ileana Morariu e proprietara muzeului. S-a născut în Jina şi a predat la şcoala din sat. Îşi îndrăgeşte mult satul natal şi dintotdeauna a avut un vis: să deschidă un muzeu şi să transmită şi altora un strop din viaţa jinarilor de altădată.

Colecția cuprinde peste 4600 de piese pe care doamna Morariu le-a pus la loc de cinste; le-a aranjat într-o cameră cu tindă în propria casă şi în fostul grajd reamenajat frumos şi transformat în sală de expunere.  Fiecare obiect din colecţia doamnei Morariu îşi are propria poveste; obiecte de stână, costume populare, obiecte casnice şi gospodăreşti sau obiecte decorative au fost donate de locuitorii din sat care le-au folosit o viaţă întreagă şi care, la rândul lor, le-au moştenit de la bunici.

Muzeul este o călătorie în timp, o poveste de viaţă care devine mult mai savuroasă atunci când e prezentată de însăşi doamna Morariu.

Mod de plată:

donaţie

Facilităţi:

checkbox Informații turistice

checkbox Toaletă

checkbox Parcare autovehicul

Program:

Luni - duminică: 10.00-18.00

Limbi vorbite:

română

Altitudine: 956m.
Coordonate GPS: 45.78 N, 23.67 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne