antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Târgul comunităților rurale Hoghilag

Târguri şi festivaluri - Gastronomie

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul în aer liber ASTRA

Perioada:

20.09.2020 10:00 - 16:00

Organizator:

Muzeul ASTRA
    
Mail icon E-mail

,,Comuna Hoghilag este localitatea unde tuberozele au fost cultivate pentru prima dată în România, de către sași, fiind și astăzi una dintre activitățile de marcă ale acestora. Tuberozele pot atinge chiar și 1 metru înălțime și au florile parfumate de culoare alb-rozalie, fiind așezate în spic. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască aceste flori minunate, dar și povestea oamenilor care le îngrijesc din generație în generație.

Totodată, se vor desfășura trei atelierele practice: de împletit coșuri din răchită, de brodat cu motive săsești și un atelier prin care fierarul din Hoghilag își va arăta măiestria în îmblânzirea fierului.

Vor fi disponibile materiale pe care le veți putea folosi astfel încât, cu ajutorul meșterilor și răbdare multă, să începeți să faceți voi înșivă lucruri frumoase. Tot la Târgul de țară vor fi prezenți producători din județul Sibiu care pregătesc produse naturale: pâine, produse apicole, siropuri și gemuri, produse din lapte de vacă și de oaie.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

Atmosfera va fi completată de bucătăresele din Valchid, care vor pregăti mâncăruri tradiționale cum sunt supa de rață și sarmalele. De asemenea, înainte și după prânz, formația de dansuri din Hoghilag va susține un spectacol de dansuri românești și dansuri specifice etniei rrome.

  

Text oferit de Muzeul ASTRA

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne