antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Ars HUNGARICA

Târguri şi festivaluri - Artele spectacolului
szb-magyarul ars-hu-orth-kiallitas-2015 gyerekfili-ars-hu-2015 medve-s-ars-2015 ars-hu-megnyito-2015 toth-viktor-ars-hu

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

online

Perioada:

06.11.2020 - 13.12.2020

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Asociaţia Maghiarilor din Sibiu HÍD

Adresa:

str. Berăriei, nr. 2

Tel. mobil:

+40 745 300 234
    
Mail icon E-mail

Ars HUNGARICA – festivalul cultural maghiar este cel mai important şi amplu proiect cultural al comunităţii maghiare din regiunea Sibiu, fiind apreciat de către public indiferent de etnie.

Prima ediție a avut loc în anul 2007, iar de atunci aduce la Sibiu nume cunoscute ale culturii maghiare din lumea muzicii, a artei, a artelor spectacolului și nu numai.

Festivalul a devenit un brand cultural maghiar în regiune organizat de  Asociaţia Maghiarilor din Sibiu - HID prin Centrul Cultural Maghiar în luna noiembrie a fiecărui an.

Festivalul cultural maghiar este evenimentul care prezintă patrimoniul, tradițiile, bogăția culturii maghiare prin deschidere către publicul larg. Cele peste 20 evenimente programate anual, printre care spectacole de teatru, vernisaje de expoziții, concerte de muzică clasică, jazz, pop, rock, spectacole pentru copii, prezentări de cărți, conferințe, bal tradițional și proiecții de filme oferă un excelent cadru de interacțiune între public, artiști, invitați, organizatori. 

Program: 

Conferință realizată pe platforma Zoom și transmisă OnLine
Data: 14 noiembrie 2020, ora 10:00

Pe calea comună
perspectivele compromisului istoric în Transilvania

Conferință bilingvă. Asigurăm traducere simultană în limbile română, respectiv maghiară.

Asociația Charta XXI din Budapesta, în colaborare cu Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar Sibiu, organizează conferința "Pe calea comună - Perspectivele compromisului istoric în Transilvania".
Evenimentul se înscrie printre conferințele anterioare organizate de Asociația Charta XXI (Arad 2017, Budapesta 2019), dedicate apropierii românilor și maghiarilor din Transilvania și de a înțelege mai bine statele moderne Ungaria și România. Deși până acum nu a avut loc o adevărată apropiere între cele două popoare, nici în interiorul Transilvaniei dar nici la nivel de state, există întotdeauna temerari care cred sincer în prietenia dintre maghiari și români. Ca inițiatori ai acestei conferințe susținem cu tărie că apropierea se poate realiza doar prin comunicare sinceră și vă invităm, cu drag la aceste dezbateri.

Invitați: Gabriel Andreescu, Ambrus Miskolczy, Béla Makkai, Andrei Rusu, László Surján, Csaba T. Szabó.

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne