2 august 2024, ora 17.00, va avea loc o dezbatere despre cultura gătitului acasă după rețete moștenite în familie și servitul mesei împreună.
2 – 4 august 2024, orele 10.00 – 19.00, 26 de meșteri olari vor susține ateliere interactive și demonstrative de olărit, dar și ateliere experimentale de modelare, decorare și ardere a ceramicii tradiționale și a lutului. Începând cu ora 10.00 olarii-bucătari, alături de bucătarii Organizației Patronale a operatorilor HoReCa din Sibiu vor găti, în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale: ciorbă de porc cu cartofi, paloc gulaș, țambalul godacului, Pásztortarhonya, ciorbă ardelenească de porc, ciorbă de burtă, tocăniță cu carne de porc și cu cartofi, sarmale cu afumătură de porc și cu șorici, tocană de mânzat cu mămăligă, gulaș secuiesc cu afumătură, tocăniță de miel, tocăniță de vită, supă de legume, ciulama de pasăre.
3 – 4 august 2024, orele 10.00 – 14.00, se vor organiza 2 ateliere demonstrative de prezentare a servirii mesei în familie în cultura urbană sibiană, cu degustare pentru publicul vizitator.
3 – 4 august 2024, ora 17.00, recitalurile muzicale și dansurile multiculturale vor anima zona Târgului și vor fi susținute de „Călușerii ” din Rășinari, Școala de dans „Ion Macrea” din Sibiu, Ansamblul „Doruri sibiene” din Șura Mare, Ansamblul de dansuri al Forumului Democrat al Germanilor, Sibiu și Ansamblul Folcloric „Junii Cetății Rupea”, Brașov.