antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

A Szelindeki Parasztvár

Építészeti örökség

Helyiség

Slimnic

websiteE-mail

Mobil telefonszám:

+40 748 547 143
    
Mail icon E-mail

Nagyszeben és Medgyes a XVI. századi Dél-Erdély két legfontosabb vára volt, így a kettőjük közti közlekedési útvonal az ellenség kedvenc célpontjává vált. A század közepén felépítették a Szelindeki Parasztvárat. Egy komplex, védőtornyokkal ellátott katonai építmény lett. Az erődített falak egy kis gótikus kápolnát is körbefogtak. Ennek  a maradványait napjainkban is megcsodálhatjuk.  Egy 1394-es okiratból kiderül, hogy a dombon álló és temetővel körbevett templom védőszentje szent Bertalan volt.

Az tervezett csarnoktemplom felépítésére, a sok támadás miatt soha nem került sor. Példának okáért 1529 és 1706-ban akkora támadások és tűzvészek érték a várat, hogy szinte teljes mértékben elpusztult.  

Napjainkban a „büszke vár” roncsai Szelindek legmagasabb dombján állnak. Téglából épült magas falai messziről láthatóak.

Walther Seidner, evangélikus lelkész, kiváló elbeszélő, aki a történelem különleges részleteivel kápráztatja el a látogatókat. Kitűnően beszél románul, németül és magyarul is. Megtudhatják, hogy mire szolgált a „békítő kamra” és megcsodálhatják a harangtoronyból a környék híres gyümölcskertjeit.

Cím: Szelindek(Slimnic)
Elérhetőség: +4 0269 856 110
Nyitvatartás: előzetes bejelentkezéssel
Belépődíj: 5 lej / fő
Hasznos oldalak: 
 

Felszereltség:

checkbox Parkoló

checkbox Kilátó

checkbox Buszparkoló

checkbox Wc

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Szállás
Helyiség
Típus
Osztályozás
Keresés
Éttermek
Helyiség
Típus
Keresés
Kocsmák és klubok
Helyiség
Típus
Keresés
Kiemelt események
Helyiség
Típus
Időtartam:
-
Keresés
Kövess minket