antet ajts
  • Cisnadioara c Anii drumetiei
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Bázna (Felső-Bajom)

Üdülőhely

Helyiség

Bazna

websiteE-mail

websiteWeboldal

    
Mail icon E-mail

Bázna Szeben megye északi részén helyezkedik el, 18 km-re Medgyestől és 70 km-re Nagyszebentől, alacsony dombok, tágas és iszapos völgyek közt, melyek földalatti metángázt és ásványvizet tartalmaznak.

A települést a XIV. században hozták létre az első szász telepesek, akik kezdetben egy erődített templomot építettek. 1672 Bázna történelmének talán legfontosabb évszáma, amikor néhány juhpásztor tüzet gyújtott egy víztócsa közelében. Nagyon meglepődtek, amikor a víz lángra lobbant és szellemekhez hasonló tűznyelvekként emelkedtek fel az ég felé: felfedezték a metángázt. A hír hallatára egyre több látogató érkezett megnézni a jelenséget. 

A XIX. század elején bécsi szakemberek vegytani és orvostani szempontból elemezték a báznai forrásokat, és hamarosan létrejött egy elismert gyógyközpont , ahol reumát, idegrendszeri betegségeket, ivarszervi és meddőségi problémákat és bőrbetegségeket kezeltek. 1843-ban megalapították a báznai fürdővárost, mely 1905-ben a szász evangélikus közösség tulajdonába került.

Nemcsak az ásványvízforrások, az iszap és a báznai só, hanem a környék kedvező éghajlata  és a gyönyörű tájakkal körbevett település számos látogatót csal ide. A testünk és lelkünk kényeztetésére való ez a hely, ahol az iszappakolások után kellemes sétákat tehetünk a bükk és tölgyfaerdőkkel borított dombokon, vagy biciklitúrákat szervezhetnek a közeli településekig. Ne hagyják ki a programból a Báznai Erődített Templomegyüttes meglátogatását!

Felszereltség:

checkbox Szállás

checkbox Étterem

Tudta-e, hogy..?

Számos reumatikus, nőgyógyászati, légzési és mozgási rendellenességeket lehet a báznai Gyógyközpontban kezelni ?

A báznai só nátriumban, káliumban, magnéziumban, kalciumban, nátrium -jodidban és -bromidban gazdag ?

 

1671-ben Valentin Frank von Frankenstein feljegyezte, hogy metángázt találtak Báznán ?

A település a nevét viselő disznófajtájáról is ismert ?

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Szállás
Helyiség
Típus
Osztályozás
Keresés
Éttermek
Helyiség
Típus
Keresés
Kocsmák és klubok
Helyiség
Típus
Keresés
Kiemelt események
Helyiség
Típus
Időtartam:
-
Keresés
Kövess minket