antet ajts
  • Spring in Sibiu
  • O destinatie pentru toate gusturile
  • Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019
  • Biertan _ Louise Tanase
  • Conacul Apafi Malancrav
  • Creasta Fagarasilor
  • Drumetii montane
  • Green friday in the Old Town of Sibiu
  • Sibiu fairies _ Balett
  • Welcome to ASTRA Museum

Regiunea Sibiu participă la Târgul de Turism al României cu un stand unic

22 februarie 2018

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi tema centrală a participării regiunii Sibiului la Târgul de Turism al României, care va avea loc la Romexpo București în perioada 22 – 25 februarie. Prin efortul financiar al Consiliului Județean Sibiu, al Primăriei Sibiu și al Primăriei Mediaș și cu ajutorul logistic al echipei Muzeului ASTRA, standul Sibiului măsoară 146 de metri pătrați și va fi amenajat pentru demonstrații de live cooking cu zonă de gătit și gradene pentru public, dar și cu spații destinate informării și discuțiilor cu vizitatorii.

Pe durata celor patru zile ale Târgului, alături de oferta destinației turistice Sibiu, publicul va putea urmări în stand 13 animații culinare pregătire de bucătari și producători locali din județul Sibiu, urmate de degustări ale produselor pregătite. Două dintre animații vor fi realizate de o echipă de studenți ai Universității Lucian Blaga din Sibiu. Sesiunile de live-cooking vor prezenta alternativ rețetele tradiționale reinterpretate și rețete tradiționale consacrate, iar preparatele culinare vor fi însoțite și de degustări de bere și vin produse în regiunea Sibiului.

Vizitatorii în standul Sibiului vor avea ocazia să deguste cârnații de Mangalița, plăcinta cu urdă numită popular “vărzar”, balmoș, jintiță, tocană de oaie, păstrăv, ciolan afumat cu fasole dar și o “zeamă de 3 minute”, pregătită mai demult de țărani, consistentă și ușor de gătit.

Demonstrațiile de live cooking sunt programate în fiecare zi de târg, după cum urmează:

 - Joi, 22 februarie: la orele 11, 13,14, 16 și 17
 - Vineri, 23 februarie: la orele 11, 13, 15 și 16
 - Sâmbătă, 24 februarie: la orele 11, 13 și 16
 - Duminică, 25 februarie: la orele 11 și 14

Echipa formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Sibiu, ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai Muzeului ASTRA Sibiu și ai Asociației Județene de Turism Sibiu vor oferi celor interesați informații despre Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, dar și despre ofertele și obiectivele turistice din regiunea Sibiului. 

Pentru mai multe informații vă stăm la dispoziție pe adresa presedinte@sibiu-turism.ro.

Echipa Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este organizat de un consorțiu local alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

foto 1-004
foto 2-004
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Forumul profesioniștilor din turismul sibian | 28 martie 2018

CHRISTA

Anul Patrimoniului European