antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Provocările turismului actual prin ochii expertului Jean Claude WEISZ

15 mai 2013

Luni, 20 mai, ora 16.00, în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Sibiu va avea loc conferinţa „Provocările turismului actual” susţinută de dl. Jean Claude WEISZ-consilier în turism şi comunicare.

În cadrul SĂRBĂTORII BRETANIEI la Sibiu, Jean Claude WEISZ va susţine două conferinţe:

I)            TURISMUL ÎN ILLE ET VILAINE – HAUTE BRETAGNE

Denumită „Ţara celor o mie de castele”, regiunea Ille et Vilaine are un litoral prestigios (SAINT-MALO – DINARD – CANCALE) şi beneficiază de o mare diversitate peisagistică. Judeţul ocupă locul 21 din cele 101 judeţe ale Franţei în ceea ce priveşte circulaţia turistică, cu 13 milioane de înnoptări în anul 2012. Prezentarea de la Sibiu va fi îmbogăţită cu diverse materiale audio-video şi broşuri turistice.

II)            TURISMUL CU BUNE ŞI RELE

Turismul a devenit prima industrie mondială, în faţa petrolului şi a industriei automobilului. Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) a anunţat numărul de 1 miliard de turişti internaţionali în anul 2012 şi că acest număr se va dubla cu certitudine în următorii treizeci de ani. În acest context, ce loc va deţine TRANSILVANIA şi SIBIUL? De altfel, care sunt beneficiile reale ale turismului pentru comunităţile locale în faţa multinaţionalelor?

Turismul este un colos cu baza din argilă care impune creativitate, organizare, formare şi control al dezvoltării sale. Să discutăm între profesionişti!

Participarea domnului Weisz la Sibiu are loc în cadrul relaţiilor de cooperare existente între Consiliul Judeţean Sibiu şi Consiliul General Ille et Vilaine.

 

Jean Claude WEISZ a venit în România de patru ori, în perioada 2005-2010, pentru a anima sesiuni de formare în turism, la Sibiu, Bucureşti şi Cluj.

Membru al Asociaţiei Franceze a Experţilor Ştiinţifici din Turism, Jean Claude WEISZ a condus Centrul de Informare Turistică din DINARD (1980-1986), apoi Serviciul de Comunicare a Consiliului Regional din Bretania (1986-1989). A locuit în Canda timp de trei ani înainte de a asigura, pentru 17 ani, conducerea CENTRULUI DE INFORMARE TURISTICA DIN SAINT-MALO [considerat a fi cel mai important din Bretania].

Din ianuarie 2010, este consilier în turism şi comunicare, şi cu acest titlu intervine în diferite ţări — Madagascar, Brazilia, Vietnam, Peru, Ucraina în ultima perioadă— pentru activităţi de informare şi formare turistică.

afis-final-ajts
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian