antet ajts
  • biking Catalin Georgescu
  • Casa albastra_Blue house
  • ciconia ciconia
  • Colinele Transilvaniei c Charles Sainsbury Plaice
  • Hosman c Iulian Astilean
  • Marginimea Sibiului c Daniel Secarescu
  • Muzeul ASTRA
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei
  • Transfagarasan c Iulian Astilean

Proiectul EUREGA

Altele
eurega-stana-c-daniel-secarescu
    
Mail icon E-mail

 

Consiliul Județean Sibiu introduce GASTRONOMIA în Strategia de dezvoltare a județului

(28 mai 2020)

 

  • Un nou capitol dedicat Gastronomiei în cadrul Strategiei de dezvoltare a județului
  • Gastronomia inclusă în 6 domenii importante din strategie: dezvoltarea economică, agricultura și dezvoltarea rurală, turismul, educația, sănătatea, mediul înconjurător, dar și capacitatea instituțională
  • Un nou compartiment – Dezvoltare durabilă pentru sprijinul producătorilor locali
  • Două documente suport – Manualul IMM-urilor în gastronomia locală și Ghidul unui stil de viață sănătos


„Introducerea gastronomiei în Strategia de dezvoltare a județului Sibiu este un pas firesc după titlul deținut anul trecut, gastronomia locală fiind atât la nivel național, cât și european un atu pe care putem miza în dezvoltarea economică a județului. În plus, susținerea producătorilor locali și a unui stil de viață sănătos se numără printre prioritățile asumate”, Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ce înseamnă LOCAL?

Consiliul Județean a definit prin LOCAL „teritoriul județului Sibiu și teritoriul cuprins în proximitatea a 75 de km în jurul unei localități.”

Se reafirmă totodată importanța prezervării identității microregiunilor istorice: Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului, Țara Secașelor, Mărginimea Sibiului și microregiunea Sibiului. 

 

 


Manualul IMM-urilor în gastronomia locală 


Ghidul unui stil de viață sănătos 

 

 

Asociația Județeană de Turism Sibiu a fost unul dintre actorii locali implicați în activitățile proiectului EUREGA, împărtășind experiența dezvoltării programului Mic dejun sibian și a învățat de la partenerii de proiect din Olanda, Finlanda, Spania, Irlanda, Grecia și Ungaria și de la ceilalți actori locali - Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Complexul Național Muzeal „ASTRA”, GAL Mărginimea Sibiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiului, Primăria Rășinari, Grădina Verde, Sibiu Food Hub, Biblioteca Județeană ASTRA, Hospitality Serol, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara “Terezianum”, Pan Medical, Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

 

 

Sursa informațiilor:

www.cjsibiu.ro

https://www.facebook.com/EUREGAproject/ 

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne