antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

CHARTS – “Culture & heritage added-value to regional policies for tourism sustainability”

Altele
charts-logo-web
    
Mail icon E-mail

Proiectul CHARTS se axează pe rolul culturii şi patrimoniului în formularea şi oferirea de valoare adăugată strategiilor regionale pentru dezvoltarea turismului durabil şi integrarea acestora în politicile locale, regionale, naţionale şi europene. Partenerii vor împărtăşi experienţa lor cu privire la modul în care un management mai bun al destinaţiilor turistice culturale va contribui la protecţia şi valorificarea patrimoniului cultural şi peisajului, precum şi la politicile durabile de dezvoltare regională în special în relaţie cu provocările legate de schimbările climatice şi criza economică.

Parteneriatul proiectului este format din 13 instituții din 11 țări (Grecia, Italia, Romania, Bulgaria, Letonia, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Cipru, Belgia şi Suedia), liderul proiectului fiind Municipalitatea din South Pelion, Grecia. Din partea României, partener în cadrul acestui proiect este:  Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism având ca parteneri locali (stakeholders) Asociaţia Ecomuzeul Regional Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

INCDT este implicat împreună cu regiunea aleasă ca stakeholder (judeţul Sibiu) în următoarele domenii:

În calitate de donor: Implicarea comunităţii locale în turism în relaţie cu mândria civică, dezvoltarea resurselor în cadrul comunităţii în relaţie cu turismul responsabil.

În calitate de recipient: Cicloturism, Meșteșuguri tradiționale, Accesibilitate la patrimoniu și Rute Culturale, Schimbări climatice.

În calitate de observator: Informarea turiștilor, Stategii de marketing al locului, Patrimoniul feroviar.

Informații utile

Pentru mai multe informaţii despre proiect, puteţi accesa site-ul web al proiectului CHARTS: http://www.charts-interreg4c.eu/

Persoane de contact INCDT:

Alina Cârlogea – alinacarlogea@incdt.ro

Cristi Frenţ – cristi_frent@incdt.ro

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne