antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt (1930-2000) pentru iubitorii de istorie locală

23 iulie 2013

O altă cronică a Sibiului – Hermannstadt (1930-2000) este titlul unui studiu minuțios realizat de prof. Ion Mariș, director al Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu între anii 1986-2004.

Conform opiniei autorului, chiar dacă perioada cercetată din punct de vedere istoric este extrem de scurtă (1930-2000) a înregistrat transformări benefice pentru Sibiu și locuitorii săi. Informațiile culese se doresc a fi necesare atât pentru specialiștii istorici, cât și pentru publicul interesat de istorie locală. 

Ca instrumente de lucru au fost consultate documente despre Sibiu din arhive, periodicele locale și centrale românești, maghiare și germane, dar și lucrări de sinteză, anuare, ghiduri, tratate istorice referitoare la Sibiu și împrejurimi.

Tabloul faptelor și al întâmplărilor este atât de variat, urmărit aproape săptămânal pe perioada 1990-2000, încât este aproape o panoramare a vieții cotidiene în care Sibiul s-a transformat în timp din oraș, în comună urbană, sediu de provincie, municipiu de subordonare regională, capitală de județ, până la statutul de Capitală Culturală Europeană, în 2007.

Cartea, un produs editorial al Bibliotecii Județene ASTRA, Editura Armanis: 2013, conține imagini preluate din colecția de Periodice: Calendarul Sibiului 1934-1938, 1947, respectiv Almanahul Scânteia 1974.

 Momentul lansării volumului, miercuri, 24 iulie, ora 12.00 se va bucura de prezența și contribuția critică a prof. dr. Vasile Ciobanu, cercetător științific - Institutul de cercetări socio-umane Sibiu, dr. Alexiu Tatu, șef serviciu - Direcția Județeană Sibiu a Arhivelor Naționale și dr. Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. 

Locul: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Sala Festivă (corp A, etaj 2), str. George Barițiu, nr. 5

 

Text pus la dispoziţie de Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian