antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Destinaţia Sibiu promovată la Târgul de Turism al României

22 noiembrie 2016

Peste 3500 de vizitatori interesaţi de oferta judeţului Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a susţinut prezenţa destinaţiei turistice judeţul Sibiu la Târgul de turism al României, derulat în perioada 17-20 noiembrie la Bucureşti, pe un stand în oglindă cu cel al Primăriei Municipiului Sibiu.

Din delegaţia sibiană au făcut parte reprezentanţi ai Asociației Județene de Turism Sibiu, Centrele de Informare Turistică Sibiu şi Avrig, ghizi, structuri de agrement, agenţii de turism şi hotelieri.

„A devenit o frumoasă tradiţie să participăm la acest târg, ce a atras peste 3500 de vizitatori la standul Sibiului, atât specialişti din industria turistică, individuali în cautare de idei de călătorie, dar şi străini interesaţi să dezvolte afaceri, un număr dublu faţă de ediţia de anul trecut.

Am ales să aducem în prim-plan poziţionarea noastră de destinaţie pentru turism gastronomic, susţinută de titlul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, cu ofertele Sibiu City Menu, ghidul producătorilor locali, târguri şi evenimente, pachete ale pensiunilor şi restaurantelor, degustări la stand. Ca prime rezultate, agenţii de turism au manifestat interes pentru a integra experienţe culinare de calitate în circuitele lor, ambasade, organizaţii şi pasionaţi de gastronomie sunt dornici să se implice în programul Sibiului.

În premieră, Sibiul a prezentat oferta sa de destinaţie pentru turism cultural ecvestru, trei dintre centrele de echitaţie din judeţ atrăgând iubitorii de ecoturism prin tururi şi evenimente tematice de înaltă calitate.

Cele mai multe solicitări de informaţii au vizat ofertele de petrecere a sărbătorilor de iarnă, agenda evenimentelor, oferte de tratament, tabere de schi pentru copii.

Târgul de Crăciun, sejururi în sate tradiţionale, vacanţe active în zonele montane, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, bisericile fortificate, oferta culturală a muzeelor se menţin în motivaţiile de călătorie ale vizitatorilor”. (Simina Manea, AJT Sibiu)

Standul Sibiului a fost vizitat de delegația oficială condusă de viceprim-ministrul Costin BORC și de Președinta Autorității Naționale pentru Turism, doamna Anca Pavel NEDEA. Pe parcursul târgului, standul a devenit un pol de întâlniri pentru rețeaua destinațiilor de ecoturism, pentru Federația asociațiilor de promovare turistică din România (FAPT), pentru parteneri instituționali și privați.

Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu a prezentat experiențe de lucru în cadrul conferințelor dedicate Centrelor de Informare Turistică, „Întâlnirilor franco-române ale turismului. Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului” şi „Managementul destinaţiei Carpaţii României”, confirmând statutul de destinaţie turistică de referinţă graţie implicării continue a autorităţilor publice locale şi a actorilor privaţi din judeţ în modelarea unui produs turistic de calitate.

„Ne bucură acest interes crescut pentru destinația turistică Judeţul Sibiu şi ne propunem să facem paşii necesari pentru a creşte numărul de zile petrecute de turişti în judeţ. De aceea, în anul următor avem în vedere şi noi elemente de cooperare între diversele sectoare.” (Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu).

ttr-2016-c-ajt-sibiu-1
ttr-2016-c-ajt-sibiu-2
ttr-2016-c-ajt-sibiu-6
ttr-2016-c-ajt-sibiu-9
ttr-2016-c-ajt-sibiu-3
ttr-2016-c-ajt-sibiu-7
ttr-2016-c-ajt-sibiu-11
ttr-2016-c-ajt-sibiu-5
ttr-2016-c-ajt-sibiu-8
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian