antet ajts
  • Balea c Eduard Gergely
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Conferinţa "Medierea patrimoniului european"

04 mai 2015

Lectoratul Francez Sibiu, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA și Asociația de Prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu” au plăcerea de a vă invita la conferința cu tema „Medierea patrimoniului în Europa”, susținută de Martine Cocaud (coordonatoare de programe master și conferențiar în istorie contemporană) și Lenaig Gourmelen (specialistă în probleme de patrimoniu și formatoare la programele de master) de la Universitatea Rennes 2 – Franța.

Conferința „Medierea patrimoniului în Europa”

Locul desfășurării: Sibiu, Str. G-ral Magheru, nr.14 | Sala de conferințe a Consiliului Județean Sibiu

Data: 8 mai, orele 09.00-13.30

Programul conferinței:

 

09.00 – 09.45: Prezentare generală asupra medierii patrimoniului în Franța: apariție, influențe, situația actuală și profesionalizare [Lenaig Gourmelen].

09.45 – 10.00: Sesiune de întrebări/răspunsuri.

10.00 – 10.45: Prezentarea unui exemplu de proiect asociativ în mediul rural: Casa Patrimoniului din Locarn – dezvoltarea proiectului având ca obiectiv inventarierea patrimoniului de ardezie (elemente de cercetare, instrumente de mediere) [Lenaig Gourmelen].

10.45 – 11.00: Sesiune de întrebări/răspunsuri.

11.00 – 11.30: Pauză de cafea

11.30 – 12.15: Prezentarea formărilor pe tema patrimoniului în Franța, în special cele orientate spre mediere. Geneza programului de master organizat în cadrul structurii pe care o reprezintă, pornind de la asocierea între medii universitare diferite, mediul profesional și instituțiile publice.  [ Martine Cocaud]

12.15 – 12.30: Sesiune de întrebări/răspunsuri.

12.30 – 13.15: Analiza legăturii între patrimoniul material și cel imaterial, realizată prin prisma unui produs al gastronomiei bretone: castanele (de la produsul alimentar tradițional şi până la sărbătoarea identitara a patrimoniului gallo. [ Martine Cocaud]

13.15 – 13.30: Sesiune de întrebări/răspunsuri.

 

Conferinţa va beneficia de traducere simultană.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian