antet ajts
  • Creasta Fagarasilor
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • Fereastra cu flori
  • Local breakfast c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Transfăgărăşanul

Sit Natural
transfagarasan-c-adela-dadu

Localitate:

Cârțișoara
    
Mail icon E-mail

Cine nu a auzit încă de Transfăgărăşan sau DN 7C? Echipa Top Gear din Marea Britanie l-a numit „un drum fabulos, cel mai uimitor pe care l-am văzut vreodată!”.

Şoseaua a fost construită în anii '70 cu sacrificiul multor vieţi omeneşti. Prin spectaculozitatea sa, crestele montane abrupte, coloritul florei, cascada Bâlea, lacul glaciar Bâlea şi variaţiile de altitudine, Transfăgărăşanul te captează la fiecare pas.

Şoseaua are o lungime totală de 151 km (din care 35 km în județul Sibiu) şi leagă cele două provincii româneşti, Transilvania şi Muntenia. Traseul porneşte din imediata apropiere a localității Cîrțișoara (intersecția cu DN1 - E 68), intră pe Valea Bâlii și străbate în amonte zonele turistice Bâlea Glăjărie, Bâlea Cascadă și Bâlea Lac - Capra. Unul dintre cele mai spectaculose puncte ale traseului este tunelul de 887 de m care leagă zona Capra de căldarea glaciară Bâlea unde şoseaua atinge altitudinea maximă de 2042 m.

Facilităţi:

checkbox Cazare

checkbox Parcare autocar

checkbox Informații turistice

checkbox Restaurant

checkbox Parcare autovehicul

Informații utile

Din noiembrie şi până la sfârşitul lunii iunie, porţiunea de şosea între cascada Bâlea şi Bâlea Lac este închisă traficului datorită stratului gros de zăpadă. Ca alternativă, puteţi lua telecabina; călătoria este fascinantă!

Știați că…?

Pentru realizarea lucrărilor de terasare, de artă (poduri, podeţe, copertine, tunel rutier), au muncit timp de patru ani peste 50.000 constructori, marea lor majoritate militari?

Pentru construcţie au fost dislocate şi transportate 3 milioane de m3 de stâncă, echivalentul a 6600 trenuri a câte 50 vagoane fiecare?

Altitudine: 439m.
Coordonate GPS: 45.76 N, 24.57 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Fiți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian