antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Mozaic Jazz Festival revine cu Steve Coleman and Five Elements

Târguri şi festivaluri - Artele spectacolului

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Redal Expo

Perioada:

10.11.2017 - 12.11.2017

websiteWebsite

Organizator:

Asociația Mozaic Events

Adresa:

Strada Johann Sebastian Bach 4, Sibiu 550227

Tel. mobil:

+40 770 653 959
    
Mail icon E-mail

Mozaic Jazz Festival revine cu Steve Coleman and Five Elements

Festivalul Mozaic Jazz revine cu o nouă ediție în toamna lui 2017, având o structură cu care și-a obișnuit deja publicul. Cu un line-up de șase trupe Mozaic Jazz Festival va avea loc în perioada 10-12 noiembrie într-un nou spațiu de evenimente din Sibiu – Redal Expo.

Steve Coleman and Five Elements revine pe scena Mozaic Jazz Festival după trei ani de la prezența sa la prima ediție. Ziua de 11 noiembrie mai aduce în concert și un proiect muzical inedit, Mn'JAM Experiment care oferă un show multimedia, în care muzica se împletește cu artele vizuale, oferind un mediu interactiv pentru public și o experiență inedită. Folosindu-se de diferite efecte vocale și improvizații, M nu este doar o cântăreață, ci devine practic un instrument care face parte din întreaga trupă, iar JAM este un maestru al improvizațiilor vizuale, pentru a crea un tot unitar la nivel vizual și muzical. Acest experiment muzical pune bazele unui nou tip de show, în care rolurile asumate de componenții trupei și posibilitățile pe care le oferă elementele vizuale multimedia sunt indefinite, oferind o platformă inedită de interpretare a muzicii jazz.

Mn'JAM Experiment concertează la Mozaic Jazz Festival pe 11 noiembrie 2017, începând cu ora 19. Referințe: www.mnjamexperiment.com/

Steve Coleman and Five Elements revine la Sibiu ca headliner al Mozaic Jazz Festival. Celebrul saxofonist va lansa în fața publicului român noul său album: Morphogenesis. Albumul este rezultatul fuziunii între cele două mari pasiuni ale artistului – boxul și jazzul, arta pugilistică fiind prima pasiune statornică din viața sa. Deși tema boxului în jazz nu e una nouă, Miles Davis închinând un album campionului la categoria grea Jack Johnson, abordarea e personală, tatăl său îndrumându-i pașii lui Steve spre sala de box. Legătura complexă între mișcările pugilistului și linia melodică translatează legătura filosofică pe care acesta a găsit-o între sport și muzică chiar și pentru un profan al ambelor.

Steve Coleman este un saxofonist și compozitor american, născut și crescut în South Side Chicago și adoptat de New York, loc în care la sfârșitul anilor ‘80 pune bazele, alături de alți muzicieni, mișcării M-base, subsumată stilistic jazzului. Influența sa asupra muzicii a fost comparată nu odată de mari muzicieni cu cea a lui John Coltrane, antrenând generații întregi cu viziunea sa muzicală. De altfel, în 2014, Steve Colemand a câștigat prestigiosul premiu “MacArthur Genius”, acordat de fundația MacArthur din SUA personalităților care au adus inovații în domeniile în care activează. La Sibiu, Steve Coleman revine alături de trupa cu care oferă reprezentații live de peste un deceniu, Five Elements. Concertul Steve Colemand and Five Elements are loc sâmbătă, 11 noiembrie 2017, începând cu ora 20:45.

Referințe: www.m-base.com

Mozaic Jazz Festival se va desfășura la Redal Expo, cel mai mare spațiu privat de evenimente și expoziții din Sibiu. Spațiul de desfășurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar și spațiu de lounge.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturală a Sibiului, reunind deopotrivă artiști consacrați, de renume, precum și trupe și artiști noi, care vin cu elemente inedite în show-urile live pe care le oferă. La edițiile anterioare, în cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman and Five Elements, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

Sursă: Comunicat de presă

Pret:

Biletele pot fi achiziționate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Alte informații

Mozaic Jazz Festival este cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Altitudine: 409m.
Coordonate GPS: 45.78 N, 24.18 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne