antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Ziua culturii cu Filarmonica Sibiu

Altele
cristian-iacob

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Sala Thalia

Perioada:

15.01.2021 19:00 - 21:00

Organizator:

Filarmonica de Stat Sibiu
    
Mail icon E-mail

 

Filarmonica de Stat Sibiu ne invită la sărbătoarea culturii printr-un spectacol eveniment, vineri 15 ianuarie ora 19.00 la Sala Thalia. Celebrul actor Cristian Iacob ne va face să zâmbim povestindu-ne preferatele Isprăvi ale lui Păcală și apoi întruchipând toate personajele basmului “Tinerețe fără bătrânețe si viață fără de moarte”. Pe Eminescu îl vom auzi cântat de invitata noastră de suflet, Melinda Samson, care va valsa pe muzica lui Vasile Timiș.

Nu uităm să sărbătorim și creatorii sibieni. Stiați că Marțian Negrea, celebrul compozitor stabilit la Cluj, s-a născut în județul Sibiu, la Valea Viilor? E timpul să-l cântăm mai des pentru că muzica neascultată, se uită. Enescu va fi prezent ca invitat de onoare cu “Preludiul la Unison” din Suita 1 pentru orchestră.

Celebrăm trecutul construind viitorul cu cărămizile date de moștenirea culturală locală. Compozitorii români sunt inspirați de versurile lui Eminescu și de măreția munților Făgăraș, de monumentala răceală a lacului Bâlea. Creațiile lor se adună într-un buchet eclectic de flori muzicale românesti, oferit publicului de cea mai mare ‘florărie” muzicală din Sibiu, Filarmonica” –  dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de tânărul si talentatul dirijor Cristian Spătaru, sttudent la Universitat fur Musik und Darstelle Kunst Wien

 

Text preluat din comunicat oficial de presă.

Alte informații

Se alătură muzicii, literaturii și luminilor regizate de Radu Drusan, benzile desenate cu caracter istoric aduse de la Brașov, care vor fi expuse 2 săptămâni - între 15 și 31 ianuarie 2021 – în expoziția outdoor “Eroii care au făcut istorie”, pe Espanada Sălii Thalia de pe strada Cetății. Expoziția este realizată cu lucrările primite în urma concursului național dedicat artiștilor, organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020. Ea conține 27 de benzi desenate originale care cuprind în total 111 planșe realizate de către 26 de autori.  

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne