Localitate:
Copșa Mare
Locul desfăşurării:
The "Fortified Church of Copșa Mare"
Perioada:
02.09.2023 18:00 - 23:40
Website
Organizator:
Pro Groß-Kopisch e.V., Partener: Asociația S’artR – vient de l’âme; Copșa Mare 122
Rețeaua Națională a Muzeelor din România organizează în premieră evenimentul Noaptea Muzeelor la Sate - o nocturnă muzeală care activează și prezintă în exclusivitate potențialul patrimoniului cultural din spațiul rural românesc.
Evenimentul derivat din Noaptea Muzeelor propune publicului activităţi şi programe educative în diverse spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu, din satele şi comunele României.
În județul Sibiu, la Copșa Mare, biserica fortificată va avea program prelungit de vizitare între 18.00-23.00.
În curtea bisericii se va organiza un mic targ cu produse locale iar pentru cei interesați de o plimbare noctură se va face un tur al satului cu oprire la punctul de belvedere Cucu'deal.
Evenimente pentru copii
Istorie și istorisiri din cetate
Basme populare din Transilvania povestite de actrița Gazdag Erzsébet. Acestea vor avea ca și temă comună cetatea și viața în cetate fiind prezentate interactiv, cu participarea publicului folosind recuzite și elemente de decor, evidențând spațiul specific oferit de bisrica fortificată Copșa Mare. Evenimentul va fi acompaniat de muzică live. Această abordare interactivă a basmelor este destinată atât copiilor cât și adulților iteresați, oferind o bază perfectă pentru un eveniment de familie la care copiii pot participa alături de părinții și bunicii lor.
Durata: 45 de minute
Atelier creativ
Sub îndrumarea profesioniștilor copiii cu vârsta cuprinsă între 6 – 12 ani vor avea ocazia de a experimenta individual sau în grupuri mici, cum își pot concepe și construi propria lor cetate fortificată. După o întroducere scurtă în istoria bisericilor fortificate din zona Transilvaniei copiii vor fi ghidați să-și proiecteze pe hârtie cetatea visată de ei, iar apoi vor fi susținuți să construiască din cuburi de lemn și pietre macheta cetății, oferind posibilitatea de a vopsi elementele cu culori acrilice. Pe parcursul atelierului se va încuraja creativitatea și fantezia participanților, respectiv va fi oferit un spațiu sigur pentru implicarea coordonării fizică și motricității copiilor.
Durata: 75 - 90 de minute
începe la 18.00 sau 18:30