antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • MDS 2
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Olimpiada Națională Meșteșuguri Artistice și Tradiționale

Târguri şi festivaluri - Meşteşuguri
olimpiada-muzeul-astra olimpiada-4 olimpiada-3 olimpiada-1 olimpiada-2

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Muzeul în aer liber ASTRA

Perioada:

25.07.2018 - 29.07.2018

websiteWebsite

Organizator:

Muzeul ASTRA

Adresa:

Str. Pădurea Dumbrava
    
Mail icon E-mail

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” reuneşte în acest an 260 participanţi din țară, dar şi din străinătate, respectiv din Mexic, Republica Bulgaria, China şi Republica Moldova.

Elevii înscrişi în concurs vor participa la diferite secțiuni, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, dantelă cu ciocănele, dantelă cu suveica, împletit, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, sculptat icoane de vatră, xilogravură, pirogravură, metaloplastie, prelucarea cornului, prelucrarea metalului, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, ceramică figurativă, modelat ceramică, olărit, confecționat măști.

Pe lângă atelierele din Muzeul în aer liber, în zilele de vineri, 27 iulie şi sâmbătă, 28 iulie participanţii vor demonstra la Casa Artelor, în Piaţa Mică (centrul istoric al Sibiului), cât de iscusiți sunt în practicarea meșteșugului preferat. Din program nu vor lipsi în acest an spectacole folclorice care vor fi sâmbătă, 28 iulie, ora 17:30, invitați: Orchestra de Tineret din Drente, Olanda și Palatul Copiilor Sibiu. Duminică, 29 iulie, ora 17:00, va fi festivitatea de premiere pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber.

Şi în acest an, se va desfăşura în paralel cu Olimpiada cea de a X-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. Aproape 30 de beneficiari ai asociațiilor din Sibiu (Diakoniewerk, UCOS) și ai Centrului Blijdorp din Suceava, cu vârste cuprinse între 7-23 ani, cu dizabilități cumulate (autism, motorii și psihice) vor avea ocazia înveţe meşteşuguri tradiţionale (ţesut, brodat, olărit: modelaj și roata olarului,  confecționat păpuși, împâslit etc) într-una din gospodăriile din muzeu (monument nr. 97, Gospodărie-atelier de fluierari, Hodac, jud. Mureș)

Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural.

Altitudine: 413m.
Coordonate GPS: 45.79 N, 24.12 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian