antet ajts
 • c Muzeul ASTRA
 • Creasta Fagarasilor
 • eat local c Gabriela Cuzepan
 • Local breakfast c Gabriela Cuzepan
 • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
 • See you in Transylvania
 • Sibiu c Silvana Armat

Carnavalul Filarmonicii

Spectacole şi expoziţii - Muzică şi dans
c-filarmonica-sibiu afis carnaval-c-filarmonica-sibiu

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Sala Thalia

Perioada:

13.02.2020 - 15.02.2020

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Filarmonica de Stat Sibiu și UCIMR

Adresa:

Str. Cetății, nr. 3-5

Tel. fix:

0371 112 559
    
Mail icon E-mail

Concerte de jazz, muzică clasică, concerte pentru copii și alte surprize sunt coordonatele artistice ale primei ediții a Carnavalului Filarmonicii.
 
Pornit de la ideea de a marca începutul postului Paștelui („Lăsata Secului”) prin petreceri populare însoțite de deghizări, care alegorice, focuri de artificii și evenimente culturale, tradiția carnavalului datează din timpul romanilor și grecilor, cei care obișnuiau să sărbătorească, la începutul anului, renașterea vieții, primăvara.

Renașterea vieții culturale sibiene se va face, începând din acest an, prin Carnavalul Filarmonicii. Timp de trei zile, Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu - bastionul cultural al orașului – va găzdui sub acest generic mai multe evenimente culturale în perioada 13 – 15 februarie.

Deschiderea carnavalului sibian este rezervată muzicii clasice, joi, 16 februarie cu începere de la ora 19. Suita din ”Spărgătorul de nuci” într-un aranjament inedit – pentru două piane – semnat de Nicolas Economou sau ”Uvertura pe teme evreiești op. 34 pentru pian, clarinet și cvartet de coarde” de Serghei Prokofiev sunt propunerile serii în care soliste vor fi pianistele Mirabela Dina și Monica Florescu. Lor li se vor alătura pe scenă muzicienii Filarmonicii.

Cei mici sunt așteptați vineri, 14 februarie, ora 10 la un „Concert pentru copii și părinți”: Programul, special ales pentru acest eveniment va include povestea muzicală ”Petrică și lupul” precum și alte compoziții pe care, cu siguranță, micii spectatori le vor recunoaște și trăi la intensitatea maximă specifică vârstei.

Fiindcă ziua de 14 februarie prefațează sărbătoarea dragostei la români – „Dragobetele” prin intermediul „Valentine`s Day”, la ora 19 este programat un ”Concert de Carnaval” la care Filarmonica deschide ușile pentru îndrăgostiții de toate vârstele. Artiștii și  - sperăm și publicul – vor da curs invitației noastre de a colora evenimentul și de a veni îmbrăcați în costume de carnaval. Cele mai inspirate și atrăgătoare dintre acestea vor fi premiate de către noi. Iar pentru că este carnaval și pentru a da o sugestie de costume, am inclus în programul muzical lucrarea ”Carnavalul animalelor” de Camille Saint-Saens.

Carnavalul se va încheia cu un concert de jazz în ”chimnița” Filarmonicii – un spațiu reîmpropsătat și care va găzdui în viitor tot mai multe evenimente culturale de acest gen. Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta sâmbătă alături de: Gáspár Csaba - vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii revalorifică sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american și căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz. Concertul ”Luiza Zan & Jazzpar Trio” este programat la ora 19, iar accesul se va face direct din Parcarea Sălii Thalia.

Pret:

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii, nr. 3-5), de luni până vineri între orele 10:00-12:00 și 13:00-16:00 și online pe www.iabilet.ro.

Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

 • accomodation
 • food
 • club and pub
 • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Fiți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian