antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Prezentarea campaniei „Etnicii germani”

Altele
etnicii-germani

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Sala Auditorium, Muzeul ASTRA

Perioada:

19.02.2019 15:00 - 17:00

websiteE-mail

websiteWebsite

Organizator:

Fundația Michael Schmidt şi Muzeul ASTRA

Tel. fix:

0374 829 824
    
Mail icon E-mail

Lansată în an centenar, campania „Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc” își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne și prezintă 10 scurtmetraje în cadrul cărora 10 etnici germani își spun povestea devenind astfel modele inspiraționale pentru generațiile actuale.

Evenimentul va avea loc în Sala Auditorium a Pavilionului Muzeal Multicultural - Muzeul ASTRA, Pădurea Dumbrava nr. 16-20, Sibiu, unde vă veți putea întâlni și discuta cu o parte din protagoniștii campaniei și, totodată, veți putea viziona scurtmetrajele realizate de către Fundația Michael Schmidt care îi include.

Evenimentul de pe 19 februarie marchează și ziua de naștere a istoricului și scriitorului sas din Transilvania, Emil Sigerus al cărui nume îl poartă muzeul de etnografie săsească din cadrul Complexului Național Muzeal Astra.

Înființată în 2010, Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

Complexul National Muzeal ASTRA este o instituție culturală importantă atât la nivel regional, cât și la nivel național, care include atât Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cât și Muzeul Civilizației Transilvane, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus și festivalul Astra Film.

Alte informații

Accesul la eveniment se face cu o rezervare prealabilă la adresa a.pascu@fundatia-michael-schmidt.org în limita a 70 de locuri.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian