antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Călător în lume - În jurul Mării Negre. Cu Uwe Seidner

Altele
afis-calator

Localitate:

Sibiu

Locul desfăşurării:

Cafe Wien

Perioada:

31.01.2019 19:00 - 21:00

Organizator:

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu

Adresa:

Piața Albert Huet nr. 4
    
Mail icon E-mail

Din anul 2012, in comuna Cristian, judetul Brasov, exista o initiativa de colaborare pe proiecte educative intre trei institutii: Primaria Comunei Cristian, Scoala Gimnaziala si Parohia Evanghelica din aceasta localitate. Astfel, Parohia Evanghelica in colaborare cu Scoala Gimnaziala au organizat pentru elevii premianti din clasele a VII-a si a VIII-a excursii cu o anumita tematica. Daca in anii trecuti le-a fost oferita elevilor o schimbare de perspectiva prin cunoasterea situatiei minoratiilor romanesti in alte tari precum Macedonia, Albania, Ucraina s.a., in anul 2018 proiectul avea sa devina unul mai spectaculos: impreuna cu un grup de elevi si dascali s-a facut inconjurul Marii Negre.

Prin acest proiect s-a dorit sa se puna un accent pe pedagogia comemorativa. Avand in vedere ca in anul 2018 s-au implinit 50 de ani de la batalia de la Stalingrad, unde cea mai mare parte a armatei romane si-a gasit sfarsitul si razboiul a luat-o intr-o alta directie, am decis sa facem o calatorie comemorativa in cimitirul soldatilor cazuti la Volgograd, fostul Stalingrad.

Pentru ca zona avea de oferit foarte multe din punct de vedere cultural, istoric si religios, am hotarat sa ne intoarcem inapoi spre casa pe o alta ruta, traversand Caucazul si Anatolia. Astfel, am continuat drumul de-a lungul raului Volga, unde i-am cunoscut pe singurii buddhisti din Europa, calmicii, care traiesc in stepa Volgai. In continuarea drumului am traversat Georgia, ocazie cu care am descoperit culura crestina veche a georgenilor si am intalnit reprezenati ai minoritii germane din Caucaz, care a devenit foarte mica. A urmat apoi contactul si o prima impresie despre cultura islamica in Anatolia si Istanbul. Calatoria s-a incheiat cu participarea la slujba de duminica din Patriarhatul ecumenic din Constantinopol.

Pret:

Intrarea gratuită!

Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian