antet ajts
  • Paltinis c Marius Miclea
  • Sibiu c Gabriela Oancea
  • Sibiu Eurorando2021 c Mihai Vasile
  • Teracota Medias c Stefan Vartolomei

Moara Veche, Hosman

Altele
moara

Localitate:

Hosman

websiteE-mail

websiteWebsite

Adresa:

str. Crucii, nr. 211

Tel. mobil:

+4 0748 800 049

Fax:

+4 0269 583 153
    
Mail icon E-mail

A funcţionat încă din primii ani ai secolului XX, iar astăzi reprezintă o adevărată imagine a Hosmanului de altădată. Complexul Moara Veche cuprinde: o moară, o brutărie, o fierărie, o „şură culturală” şi un magazin cu produse locale.

Moara, fabricată în anii 1920 are un circuit simplu pentru măcinat porumb şi un circuit complet pentru măcinat grâu. Brutăria este una tradiţională cu cuptor de coacere a pâinii pe lemne. Luiza, brutăriţa de la Moara Veche, vă va întâmpina cu specialităţi diverse preparate după reţete tradiţionale: pâine cu seminţe, pâine cu cartofi sau plăcinte delicioase.

Căruţele trase de cai au rămas un mijloc comun de transport la Hosman, caii sunt şi astăzi potcoviţi la fierăria de la Moara Veche.

Deoarece la Hosman au loc diverse manifestări culturale, în curtea Morii Vechi a fost amenajată o „şură culturală”, în spatele căreia se întinde o livadă cu meri.

Moara Veche are şi un magazin cu intrare de la stradă.  De cum intraţi veţi fi cuceriţi de aromele delicateselor proaspăt scoase din cuptor.

Vara, Moara Veche îi aşteaptă pe tinerii vizitatori cu activităţi, o imensă grădină de explorat şi plăcinte gustoase.

Alte informații

Ziua morii, eveniment anual, organizat în luna septembrie

Demonstraţie de morărit, degustare de produse cu posibilitatea de cumpărare, târg meşteşugăresc regional, plimbări cu drezina.

Limbi vorbite:

română, germană, engleză, maghiară

Informații utile

La Moara Veche se organizează workshop-uri tematice, cursuri la fierărie, la moară şi la brutărie; se pot servi mese tradiţionale şi se organizează drumeţii ghidate.

Știați că…?

Aveţi ocazia de a vedea vechiul motor "Langen & Wolf" al morii, adus la Hosman dupa cel de-al II-lea război mondial? Motorul are in prezent funcţie demonstrativă datorită vechimii lui şi a consumului mare de combustibil.

Altitudine: 412m.
Coordonate GPS: 45.83 N, 24.42 E

Poziţionare pe hartă

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne