antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Calendarul evenimentelor „Descoperă sufletul Transilvaniei 2018”

07 mai 2018

Proiectul „Descoperă sufletul Transilvaniei”, care promovează turismul cultural în bisericile medievale și fortificate ale sașilor din Transilvania, a demarat anul acesta din 1 aprilie și se va încheia în 31 octombrie 2018.

Din cele 160 de biserici medievale și fortificate aflate în patrimoniul Bisericii Evanghelice C.A. din România, doar o parte sunt deschise turismului. Cele mai importante 50 însă sunt cuprinse în circuitul TRANSILVANIA CARD. Astfel, turiștii vor putea vizita toate bisericile UNESCO de pe teritoriul județului Sibiu (Valea Viilor, Biertan), bisericile medievale, precum și altele de importanță turistică, cum ar fi Cisnădioara, Cârța sau Mălâncrav.

Față de anul trecut, în circuitul touristic din județul Sibiu a fost introdusă o biserică nouă: biserca fortificată din Alma Vii, refuncționalizată în anii trecuți de un proiect al Mihai Eminescu Trust.

Proiectul de dezvoltare al turismului cultural DESCOPERĂ SUFLETUL TRANSILVANIEI are obiectivul de a prezenta bisericile fortificate nu doar ca edificii arhitercturale de patrimoniu, ci și ca lăcașuri ale spiritualității locale și universale.

Pașaport de vacanță

„Descoperă sufletul Transilvaniei” organizează turismul cultural în bisericile fortificate din anul 2013, acest lucru realizându-l mai ales prin pașaportul de vacanță TRANSILVANIA CARD. În 2017 aproape 1.500 vizitatori au folosit Transilvania Card.

TRANSILVANIA CARD este completat de o hartă detaliată a zonei, cu datele necesare vizitării obiectivelor (programe de deschidere, contacte, servicii, atracții).

Calendarul cultural al evenimentelor „Descoperă sufletul Transilvaniei” 2018

Și anul acesta există calendarul cultural pentru zona bisericilor fortificate, care centralizează evenimentele deschise publicului larg. Până în prezent, sunt planificate peste 200 de evenimente, cum ar fi concerte, serbări, expoziții,  festivaluri și seminarii. Printre cele mai importante evenimente din zona Sibiului sunt întâlnirea anuală a sașilor la Mediaș (22.09) și startul turneului mondial ”AEON OZ” din cetatea Cisnădioara (21-23.06). O altă noutate o prezintă concertele itinerante sub motoul ”Musik im Grenzland – Muzică la graniță”.

 

  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian