antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

Bilanţ, Zilele culturale ale județului Sibiu. Ediția de toamnă 2014.

Asociația Județeană de Turism Sibiu a contorizat 700 de km parcurși de peste 100 de excursionişti cu microbuzul, pe jos și pe biciclete pentru a descoperi 22 de obiective turistice şi pentru a trăi 26 de experiențe autentice pe cele 5 itinerarii turistice tematice.

35 de operatori culturali şi turistici au fost implicaţi în programele de descoperire special concepute pentru a pune în valoare specificul fiecărei regiuni.

Excursia „Oierit și meșteșuguri în Mărginimea Sibiului” a fost dedicată măestriei meşteşugarilor, oierilor şi bucătarilor mărgineni. Plimbarea pe plaiurile Jinei cu ciobanul Ghiţă şi cina ca la stână de pe platoul Jinarilor au fost experienţe de neuitat. Circuitul „Spre centrul României pe Drumul naturii” de pe Valea Hârtibaciului a adus în prim plan tradiţia în agricultura bio, jocurile populare şi priveliştile panoramice ce se deschid din turnurile bisericilor fortificate şi din numeroase puncte de belvedere, cel din Dealu Frumos marcând centrul geografic al ţării. Excursia de pe Valea Târnavelor a exploatat spiritul creativ al regiunii, prin vizita burgului medieval Mediaş, muzee tematice cu concepte unice — Centrul de Cercetare şi Documentare Gaze Naturale şi Casa memorială „Hermann Oberth” din Mediaş, Muzeul-cetate din Axente Sever. Circuitul Țării Secașelor a fost străbătut pe biciclete pentru lecții aplicate de botanică în zona Guşteriţa și introducere în tainele apiculturii la Hamba. În Ţara Oltului s-au parcurs potecile proaspăt ninse ale Făgărașului înspre lacul glaciar Avrig. În cele mai inedite locuri, excursioniştii au fost încântaţi de momentele de muzică clasică oferite de Filarmonica de Stat Sibiu şi de proiecţiile de film marca ASTRA Film. Şi pentru ca experienţa pe itinerariile culturale să fie memorabilă, participanţii au fost provocaţi să dezlege enigme despre fiecare regiune şi au fost recompensaţi cu premii oferite cu generozitate de partenerii asociaţiei de turism.

În fiecare duminică, Caravana Zilelor Culturale a asigurat legătura cu localităţile Tălmaciu, Roșia, Șoroștin, Șura Mare și Avrig pe scena cărora s-au desfăşurat spectacole folclorice de excepţie, târguri de produse tradiţionale, stand de informare turistică şi animaţii pentru copii.

Asociația Județeană de Turism Sibiu mulțumește partenerilor, membrilor și sponsorilor implicați în organizarea „Zilelor culturale ale județului Sibiu”, proiect strategic al Consiliului Județean Sibiu.

stand-rosia-c-ajts vt-crama-traube-c-ajts-copy vh-agnita-c-ajts-copy vh-centrul-tarii-c-ajts-copy
ts-pe-biciclete-c-ajts casa-gazelor-c-ajts gradina-din-gusterita-c-ajts jina-muzica-clasica-c-catalin-craioveanu
ms-cu-ghita-c-ajts ms-jina-c-ajts ms-muzeu-pastoral-c-ajts ms-muzeu-pastoral-2-c-ajts
vt-axente-sever-c-ajts stand-rosia-2-c-ajts stand-sorostin-c-ajts stand-sorostin-c-zcj
ts-drum-gusterita-c-ajts apicultura-hamba2-c-m-craciunas jina-c-ajts drumetie-to-c-ursu-anca
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian