antet ajts
  • eat local c Gabriela Cuzepan
  • local food c Gabriela Cuzepan
  • Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan
  • Sate sasesti c Gabriela Cuzepan R
  • Sibiu Region of Gastronomy c Gabriela Cuzepan

5 Excursii de descoperire a zonelor rurale /31.05-28.06

14 mai 2014

Am pregătit cinci excursii pentru a descoperi şarmul zonelor rurale din judeţul Sibiu.

„Eco-experiențe pe Drumul naturii”

Valea Hârtibaciului, 31 mai

În 31 mai, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu vă invită să descoperiţi ritmul domol al Văii Hârtibaciului pe traseul Sibiu – Cornățel – Alțâna – Stejărișu – Brădeni, cu plecare la ora 9:00 din parcarea Sălii Thalia şi întoarcere la ora 20:00. Participanţii la „Eco-experiențe pe Drumul naturii” vor admira creasta înzepezită a Făgăraşilor din drezină, vor descoperi istoria multiculturală a zonei de la ghizi locali şi vor fi inţiaţi în arta cojocăritului tradițional la Muzeul Interetnic al Văii Hârtibaciului. În drumeţia de la Stejărișu vor afla secretele terapeutice ale plantelor medicinale. Excursia se încheie în biserica fortificată din Brădeni cu prezentarea impresionantei colecţii de lăzi gotice și un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Preţ: 99 lei / pers. 

Detalii


Țara Secașelor pe bicicletă, 7 iunie

În 7 iunie, vă propunem să descoperiţi Ţara Secaşelor pe bicicletă urmând traseul Sibiu – Mândra – Alămor – Ludoș -– Ocna Sibiului cu o lungime de aproximativ 54 km. Buna ambianţă va fi completată cu o sesiune de observare a păsărilor din „Delta Sibiului”, la eleșteiele de la Mândra, alături de un ghid ornitolog, picnic cu produse locale şi cu o baie relaxantă în cele mai sărate lacuri în aer liber din Europa, la Ocna Sibiului.

Preţ: 55 lei / pers.

Detalii


„Inițiere în echitație pe Drumul fortificațiilor”

Valea Târnavelor, 14 iunie

Vă propunem să descoperiţi frumoasa Vale a Târnavelor pe traseul Sibiu – Brateiu – Prod – Dumbrăveni – Sibiu. Veţi avea ocazia să ascultaţi poveşti ale comunităţii rome din Brateiu şi ale armenilor din Dumbrăveni. Veţi fi iniţiaţi în arta echitaţiei într-un cadru natural fermecător, pe dealurile Prodului, iar seara se va încheia cu „Ora de muzică clasică” susținută de formațiile camerale ale Filarmonicii de Stat din Sibiu în biserica armeană.

Preţ: 199 lei/ pers.

Detalii


„Pedalând pe Drumul brânzei”

Mărginimea Sibiului, 21 iunie

O zi bogată în experiențe culturale, culinare și sportive. Veţi urma drumul vrăjit din pădurea Dumbrava pe traseul cicloturism „Emil Cioran” spre unul dintre cele mai frumoase sate ale României- Răşinari. Alături de ghizi locali veţi descoperi comorile sale culturale şi savoarea brânzeturilor autentice de Mărginime. Vom sărbători împreună „Ziua universală a iiei” în Muzeul în aer liber ASTRA.

Preţ: 55 lei/ pers.

Detalii


Pe acoperișul Carpaților. Vf. Vânătoarea lui Buteanu [2507m]”

Țara Oltului, 28 iunie

În 29 iunie vă provocăm la drumeţie pe acoperişul Carpaţilor, la 2507 m. Veţi petrece o zi memorabilă pe cel mai spectaculos drum alpin, Transfăgărășanul, cu peisaje de vis, lacuri glaciare şi frumoasa cascadă Bâlea, cu o cădere de 65 m. Efortul de cucerire a vârfului Vânătoarea lui Buteanu va fi recompensat cu o masă şi poveşti.

Preţ: 110 lei/ pers.

Detalii

Descărcaţi pliantul de prezentare aici.

excursii
  • accomodation
  • food
  • club and pub
  • event
Cazare
Localitate:
Tip
Clasificare
Caută
Restaurante
Localitate:
Tip
Caută
Pub-uri și cluburi
Localitate:
Tip
Caută
Evenimente
Localitate:
Tip
Perioada:
-
Caută
Urmărește-ne

Vă invităm să faceți parte din rețeaua de profesioniști Mic dejun sibian